Antistoffen sneltest

Met een antistoffen sneltest weet u binnen 15 minuten of u antistoffen tegen Covid-19 in uw bloed heeft. De antistoffentests bestelt u snel en eenvoudig online op deze website. Wij sturen de testen naar u op en u kunt deze op elke gewenste locatie door een professional af laten nemen.

Wat is een Corona antistoffen sneltest?

De incubatietijd voor het coronavirus kan variëren, maar is meestal 3 tot 5 dagen en kan oplopen tot 14 dagen. Gedurende die periode moet de patiënt als besmettelijk worden beschouwd: ze kunnen dus drager zijn en het virus verspreiden zelfs voordat de symptomen zich voordoen. Als het virale antigeen aanwezig is, zorgt de immuunrespons ervoor dat het lichaam reageert en antilichamen aanmaakt, ongeacht of de patiënt asymptomatisch is of klinische symptomen vertoont.

De Corona antistoffen sneltest, NG-TEST®IgG-IgM COVID-19, geeft de immuunstatus van de geteste persoon aan door virusspecifieke IgM- en IgG-antilichamen te detecteren.

IgM's zijn de eerste antilichaamklasse die kan worden gedetecteerd tijdens de primaire immuunrespons. Er wordt geschat dat IgM's in het bloed worden aangetroffen vanaf de 5e dag na de infectie, en hun aanwezigheid komt meestal overeen met het begin van de eerste klinische symptomen (als deze aanwezig zijn).

IgM's zullen verdwijnen. Later worden IgG's in het bloed aangetroffen (na ongeveer 10-14 dagen), deze blijven langer in de bloedbaan. Er is nog onvoldoende kennis over hoe lang deze IgG’s in het bloed aanwezig blijven. Er wordt hier momenteel veel onderzoek naar gedaan, in verband met mogelijke immuniteit.

Hoe wordt de test afgenomen?

Elke zorgprofessional kan deze test voor eenmalig gebruik gemakkelijk gebruiken. Er is geen extra apparatuur nodig. Het testapparaat wordt inclusief een lancet en een bloedafname-apparaat geleverd, voor maximale veiligheid en gemak.

Als u de tests heeft besteld, ontvangt u deze op het door u opgegeven adres.

Elke kit bevat:

  • 20 cassettes afzonderlijk verpakt in aluminium zakjes met droogmiddel
  • 20 gekalibreerde micropipetten om tot 10 µl bloed af te geven
  • 20 lancetten (voor vingerprik)
  • 20 steriele alcoholdoekjes
  • 1 bufferoplossing in een plastic druppelflesje
  • 1 bijsluiter

De test wordt afgenomen door eerst de vinger schoon te maken met het steriele alcoholdoekje. Vervolgens wordt er met de lancet in de vinger geprikt en met de pipet een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Het bloed en de bufferoplossing worden op de daarvoor bestemde plekken op de test gedruppeld. Na 15 minuten wachten kan het resultaat worden afgelezen.

In de bijsluiter wordt duidelijk beschreven hoe de test afgenomen dient te worden. Laat de test altijd afnemen door een zorgprofessional.

De NG-TEST®IgG-IgM COVID-19 is getest op betrouwbaarheid door de fabrikant en wordt voldoende betrouwbaar geacht. Het RIVM doet op dit moment onderzoek naar sneltests om het coronavirus mee te detecteren, maar heeft nog geen sneltests goedgekeurd. Houd er rekening mee dat er altijd een kleine kans op een vals negatief of een vals positief resultaat is. Aan de uitslag van de test kunnen geen rechten worden ontleent.