Corona sneltest

Een corona sneltest geeft binnen 15 minuten aan of u besmet bent met het nieuwe coronavirus (Covid-19). Op deze website bestelt u de coronatests gemakkelijk en snel online. U ontvangt de tests per post op het door u opgegeven adres. De test laat u afnemen door een zorgprofessional en u weet binnen een kwartier of u besmet bent met Covid-19.

Wat is een Corona sneltest?

De NG-Test® SARS-CoV-2 Ag detecteert het nieuwe coronavirus in een monster wat diep uit de neus genomen wordt (een nasofaryngeaal monster). Het monster reageert tijdens de test met immunogoud waaraan antistoffen tegen SARS-CoV-2 aan bevestigd zijn. Als de SARS-CoV-2-concentratie in het monster hoger is dan de detectielimiet, verschijnt er een streep op lijn T op de testcase.

Hoe wordt de test afgenomen?

De coronatest dient te worden afgenomen door een zorgprofessional. Na bestelling op deze website ontvangt u de tests per post op het door u opgegeven adres.

Elke kit bevat:

  • 20 cassettes afzonderlijk verpakt in aluminium zakjes met droogmiddel
  • 20 gekalibreerde micropipetten voor een afgifte tot 100 μL
  • 20 Eppendorf-buisjes
  • 1 bufferoplossing in een plastic druppelflesje
  • 1 bijsluiter

Daarnaast ontvangt u de benodigde neusswabs en een transportmedium.

Let op: Er wordt geen Vortex meegeleverd. Deze kunt u apart bestellen, of de test met de hand schudden.

De test is ontworpen voor gebruik onder een microbiologische veiligheidskast van type II. Tijdens het afnemen van de test draagt de afnemer handschoenen, een beschermende bril en een mondmasker. Het testmateriaal wordt afgenomen middels een neusswab. De slab wordt in een virus transportmedium geplaatst en de materialen in de testkit worden op kamertemperatuur gebracht. Vier druppels buffervloeistof worden in een van de Eppendorf tubes gedoseerd. Verzamel vervolgens met de meegeleverde pipet 100 μL monster uit het transportmedium, en druppel het in de Eppendorf tube. Vortex, en verzamel vervolgens met dezelfde pipet, 100 μL van het mengsel en breng dit aan in de "S" -monsterholte van het apparaat. Lees na 15 minuten het resultaat af. Er moet altijd een streep verschijnen op de controlelijn "C", wat aangeeft dat er voldoende hoeveelheid is aangebracht en dat de test goed heeft gewerkt.

De NG-Test® SARS-CoV-2 Ag is getest op betrouwbaarheid door de fabrikant en wordt voldoende betrouwbaar geacht. Het RIVM doet op dit moment onderzoek naar sneltests om het coronavirus mee te detecteren, maar heeft nog geen sneltests goedgekeurd. Houd er rekening mee dat er altijd een kleine kans op een vals negatief of een vals positief resultaat is. Aan de uitslag van de test kunnen geen rechten worden ontleent.